fbpx

Omgekeerde osmose

De beste manier om water te zuiveren.

Omgekeerde Osmose is de meest natuurlijke manier om water te scheiden van materie. Het principe is afgekeken van de natuur. Het is gebaseerd op een “membraan”, dat het hart van het filterapparaat is. Ons membraan, gecreëerd door Nasa, is een soort dun vlies met extreem kleine poriën, enkel de zuivere watermoleculen passen door dit vlies, al de rest gaat in de afvoer. Daarmee is het het enige systeem dat naast bacteriën, virussen, pesticiden, nitraten, hormonen of kalk ook effectief het “klein gevaarlijk afval” zoals chemicaliën en zelfs radioactieve zwevende deeltjes en nano micro plastic deeltjes verwijderd.

Enkel gassen zoals chloor en ammoniak zijn kleiner dan water en kunnen wel door het membraan. Daarom is een voorfilter met kwaliteitsvolle actieve kool noodzakelijk.

Ditzelfde proces speelt zich ook in ons lichaam af: het celmembraan moet de cel beschermen tegen al de schadelijke stoffen die via het bloed (het water!) aan de celwand komen. Enkel water en bruikbare voedingsstoffen kunnen de cel binnendringen. De schadelijke stoffen kunnen zich echter door de jaren heen opstapelen in het bindweefsel tussen de cellen, waardoor het celvlies kan worden aangetast en de cel toch ziek kan worden. Daarom is het een aanrader dat je het water reeds op voorhand filtert, zo ontzien we onze cellen en kunnen we ons  lichaam schoonspoelen met zuiver water.

Het zelfde geldt voor alle afvalstoffen die via voeding en/of vervuilde lucht binnenkomen in ons lichaam en met zuiver water terug ons lichaam kunnen verlaten!

Volgens de franse wetenschapper prof. Louis Cl. Vincent (Le bio électronique)  is er een rechtstreeks verband tussen onze water- en levenskwaliteit. Zuiver water is in staat ons lichaam schoon en gezond te houden. “Vol” water brengt meer inhoudsstoffen mee dan het kan zuiveren en zal ons eerder belasten.

Waarom is omgekeerde osmose filtratie controversieel?

Omdat drinkwater dat volledig is gedemineraliseerd door omgekeerde osmose filtratie niet wordt aanbevolen. Wat niet het geval is voor BestWater-filtratiesystemen, omdat na de omgekeerde osmosefiltratie die schoon en zuiver water mogelijk maakt, het water door twee andere modules passeert om zwak geremineraliseerd te worden (droogrest van 28 mg/L).